Arkivet för 'Platsar ingen annanstans' kategorin

Kvotering

En kvoteringslag är på tapeten från regeringen. Tveksamt dock om den går igenom, men konstigare saker har hänt. Och om det skulle hända så kan det vara bra att ta lite hjälp med att få till de där 40% kvinnor som skall finnas i varje styrelse. Ett företag med namnet Styrelsebemanning har det som sin affärsmodell. Och verkar redan ha fått kunder

Kränkthet

Det här med kränkthet är en alldeles speciell gren av aktivitet, nästan så man kan skulle kalla det för konstart.
En viss förståelse kan man ha för dem som blir kränkta som personer på ett mer direkt sätt som gäller dem själva. Även om det här med att inte få ett arbete när man vägrar ta någon av det andra könet i hand på en anställningsintervju knappast kan räknas som att personen blir kränkt. Utan det är snarare så att den kränker personen som vill hälsa.

Men så finns det de som blir kränkta för att de tror att andra skall bli det. Och agerar som att de vill värna andra personer utan att ha en aning om hur de känner. Och som dessutom är mer att betrakta som någon som vill ta på sig ansvaret för att ta hand om kränktheten. En form av översittareattityd som Elfgren tagit på sig.