Svårt att vara originell

Ser att Mathias råkat ut för plagiering av texter från en av sina bloggposter. Och inte nog med det han la ner lite arbete och kunde hitta att företaget dessutom verkade ha ”lånat” text från runt 15 stycken andra sidor.
Företaget arbetar också med sökmotoroptimering bland sina övriga tjänster. Vilket gjorde att jag titta över några av mina egna texter inom det ämnet för att se om någon av dessa var plagierade.
Och en hittade jag närmare bestämt den här om optimering av hemsida.

Visserligen har jag själv lånat den texten men då den kommer från en av mina egna webbplatser tycker jag att det kan vara ok.  Jag hade tänkt formulera om den för det är inte speciellt bra att ha samma text på flera olika webbplatser men glömt bort det.

Men sedan fanns det en till sida som jag inte har att göra med som tagit en del partier ifrån den texten. Men eftersom det rör sig om en liten enskild firma som tydligen tänkt sig syssla med sökmotoroptimering så får man ha lite överseende. De där firmorna brukar inte hålla så länge så det finns ingen anledning att bråka alltför mycket.
Dessutom var det inte så mycket som var ”lånat”. Och personen hade korrigerat ett slarvfel jag hade gjort i texten så det tackar jag för. Skall gå in och ändra det snart.

Jag förbluffas däremot att företag som påstår sig syssla med sökmotoroptimering kan kopiera texter från andras sidor och ta som sina egna. Det om något visar att de inte är kompetenta till att klara av arbetet inom sökmotoroptimering.


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

2 Svar to “Svårt att vara originell”


 1. Mathias Amnell

  Tack för omnämnandet. Och härligt att du fått en korrigering på stavfelet 😉
  Helt rätt dock att inte lägga ner någon större mängd energi på att jaga en liten enskild firma 🙂

  MVH

 2. urbang

  Jag passade på att lägga till en länk till bloggposten det gällde hos dig också.

  Jo tänkte likadant, en nystartad enskild firma, känns inte lönt dessutom ser det inte bra ut med stavfel.