Hjälpande hand

eller hjälpande länk skall man kanske kalla det för när man tillsammans stödjer varandra i den ständiga jakten på uppmärksamhet via nätet.

Visserligen är det bara måndag och inte ens kväll men drinkar är alltid intressant även om man inte hinkar i sig drinkar hela tiden. Den drink jag föredrar är Dry Martini, enligt receptet 3 cl Noilly Prat och 6 cl gin. Sätter man sedan i en oliv i det hela så täcker man in fruktintaget också. Förutom att man får ett skydd mot malaria med den drinken. Nu brukar en del hävda att det faktiskt är tonicen som ger skyddet. Så man får väl säga att man i alla fall har 50% skydd mot malaria med den drinken med bara gin.

Nästa handtag går till en säkerhetsdörr vilket är passande. Inbrotten över tid i landet kanske inte ökar så mycket men det räcker med att man drabbas en gång så är det en katastrof. En säkerhetsdörr är inte hela skyddet för ett hus men ett bra steg på vägen mot en bättre säkerhet.

Ett ytterligare steg förutom en bra dörr är att fotografera sina värdesaker. Det underlättar kontakten med försäkringsbolaget om nu olyckan är framme. Att framkalla bilder på nätet låter i dagens tidevarv med allt digitalt lite märkligt. Men man skall tänka på att printa ut bilder på den egna skivaren kan bli dyrare än att låta framkalla den externt. Även om nu ordet framkalla mer låter som att det gäller den gamla typen av fotografering med film.

Om man nu vill slippa oroa sig för inbrott och skaffa bra dörrar kan man ta in på ett hotell i Stockholm och bosätta sig där permanent. All service brukar finnas på hotell, mat och den uppburen på rummet, tvätt, och all annan service som ett hotell erbjuder. Lite dyrt kanske men, onekligen rätt så bekvämt. Om man nu vill vistas i Stockholm. Fast det är en annan fråga.

Sedan om man nu vill kontrollera att det jag skrivit här ovan stämmer kan man med fördel titta lite på här på faktatexter och se om det blev rätt eller fel. Skall tilläggas att det finns mer fakta där än om det jag skrivet här ovan. Bara så ni vet.

Comments are currently closed.