Domarinsats som nog gick bättre denna gång

Så för andra gången i mitt liv fick jag inträda i en domarroll. I Håkans mer lättsamma SEO-tävling fick jag äran att avgöra vilken vinnare det skulle vara. En roll med viss koppling till mitt yrke så något lättare än den förra gången.

Linjedomare
Vi förflyttar oss mer än 35 år tillbaka i tiden. Min dåvarande flickvän var en aktiv idrottare som åkte Öppet Spår på skidor bland annat och spelade fotboll, lägre divisioner med ändå.
Jag följde med henne på en fotbollsmatch, mest av artighetens skull. Man bör göra gemensamma saker när man bor ihop hade jag förstått då.

Visade sig då att en linjedomare saknas, min flickvän föreslog raskt till huvuddomaren att jag kunde ställa upp som linjedomare. Utan att ens fråga mig. Men snäll som man är så tog jag den där flaggan man skulle vifta med och gick längs sidolinjen för att följa med spelet.
Upptäckte att jag hade vissa problem med att följa spelet och då framför allt se vilket lag det var som skulle ha inkastet när bollen hamnade utanför.

De flesta spelarna i båda lagen hade förståelse för att jag var nybörjare och sa i stort sätt ingenting när jag dömde fel. Men en spelare var synnerligen aggressiv när mina domslut gick emot henne. Jag kallades för både det ena och det andra.
Hon lugnade först ned sig när domaren varnade henne för att fortsätta förolämpa mig.
Hemfärden från den matchen gick i tystnadens tecken mellan oss.

Comments are currently closed.